Yer | Tarih | Süre | Eğitmenler | Kapasite | Ücret |
Online | 20 Şubat – 10 Mart (Çarşamba akşam & Cumartesi sabahları) | 12 saat eğitim + 1 saat özel seans | Onur Boyar & Eran Filiba | 15 kişi | ₺2250 + KDV |
Ürün geliştirirken veriye dayalı hareket edebilmek için önce veriyi doğru bir şekilde toplayıp, okuyup, anlamlandırabilmek gerekir. Bu eğitimde, ürün yöneticisi olarak veriyi anlamlandırabilmeniz için veri analizinin ne olduğunun, veri biliminin temellerinin ve veri anlamlandırma tekniklerinin üzerinden geçeceğiz.
Program online gerçekleştirilecek 12 saatlik eğitim ve 1 saatlik özel seanstan oluşmaktadır. Program sonunda yapılacak özel seansta eğitmenler katılımcının üzerine çalıştığı ürün ve projesine ait veri analizi çalışmaları hakkında katılımcıya birebir seansta yol gösterecektir.
Eğitmenler

Boğaziçi Üniversitesi Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik programında yüksek lisans yapan Onur aynı zamanda yaklaşık iki buçuk yıldır veri bilimcisi olarak çalışmaktadır. Veri bilimi alanında teorik ve pratik tecrübenin yanında aynı zamanda eğitim verme tecrübesi de bulunmaktadır. Udemy platformunda yayınladığı veri bilimi dersinin yanında Boğaziçi Üniversitesi’nde veri madenciliği dersinin asistanlığını yapmış ve inzva bünyesinde gerçekleştirilen yapay zeka programlarında dersler vermiştir.
Lisans eğitimini Tufts Üniversitesi Ekonometri bölümünde yaptıktan sonra üniversite yıllarında Boston’da kar amacı gütmeyen bir startupta girişimcilik ekosistemi ile tanıştı. Sonrasında Türkiye’ye dönerek Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği’nde Search & Services Associate olarak desteklenecek startupların seçimi ve desteklenmesi ile ilgili görev aldı. Endeavor tecrübesini takiben Gamoba.com’da CEO, Evim.net’te Ürün Yöneticisi pozisyonlarında görev aldı. 2015-2020 yılları arasında Paraşüt firmasında Ürün Direktörü olarak çalıştı. 2017’den beri, teknoloji firmalarının ürün geliştirme süreçlerini irdeleyen Üretim Bandı adlı podcast’in kurucusu ve sunucularındandır.
Ders İçeriği
Ders 1 – Veri Analizi ürün geliştirenler için neden önemli?
20 Şubat Cmt – 10.00-12.00
- Verinin kullanım alanları
- Hipotez temelli ürün geliştirme
- Hikaye anlatımında verinin kullanılması
- Farklı iş modellerinin analizi
Ders 2 – Veri Analizinin Temelleri
24 Şubat Çarş – 20.00-22.00
- Veri analiz adımları ve gerekli araçlar
- Analiz projelerindeki roller
- Veri bilimci ile nasıl çalışılır
- Veri tabanları, tablolar ve veri ilişkileri
Ders 3 – Kullanıcı Segmentasyonu
27 Şubat Cmt – 10.00-12.00
- Kullanıcılar nasıl segmente edilir?
- RFM Skorlama yöntemi ile segmentasyon
- 5 number summary ile analiz (min, max, median, mode, mean)
- Histogram ve Boxplot grafikleri ile veri okuma
Kullanılan Araçlar: Excel/Google Sheets
Ders 4 – Kullanıcı Yolculuğu Analizi
3 Mart Çarş – 20.00-22.00
- Kullanıcı Yolculuğu Haritası
- Funnel Analizi
- Funnel Analizi Vaka Çalışması
Kullanılan Araçlar: Excel/Google Sheets
Ders 5 – Bağlılık (Retention) Analizi
6 Mart Cmt – 10.00-12.00
- Bağlılık (retention) nedir?
- Kullanım sıklığı ölçümü
- Segmente göre kullanım sıklığı
- Cohort analizi
Kullanılan Araçlar: Amplitude, Excel/Google Sheets
Ders 6 – SQL’e Giriş ve Tableau
10 Mart Çarş – 20.00-22.00
- SQL’e giriş
- Giriş seviyesinde SQL fonksiyonları
- Tableau ile veri analizi
Kullanılan Araçlar: Tableau
Özel Seans
Son dersten sonra her katılımcıyla ayrı bir seans organize edilecektir. Bu seanslarda katılımcıların üzerine çalıştıkları projelerde anlamlandırmak istedikleri veriler, veri analizi, veriyle ürün geliştirme üzerine merak ettikleri konuları danışabilecekler.
Derse Katılanların Yorumları
Üretim Bandı’nın Ürün Yöneticileri için Veri Analizi eğitimini ilk gördüğümde veri analizi konusunda ne kadar az fikir sahibi olduğumu fark ettim. Developer rolümün yanında birkaç projede ürün yöneticisi olarak çalışmıştım fakat son kullanıcıya ulaşan ürün hakkında ne yapacağımı bilmiyordum. Eğitim son kullanıcıdan gelen verilerin hangi yöntem ve hangi araçlarla anlamlandırılacağı ve anlamlandırılan veri ile ürün kararlarının nasıl alınması gerektiği konusunda oldukça geliştirici bir eğitimdi. Benim için eğitimin en iyi taraflarından biri de farklı alanlarda ürün geliştirme tecrübesine sahip katılımcıların ürünlerinde yaşadıkları problemleri, sorunlara buldukları çözümleri paylaşmaları oldu. Developer rolünden ürün yöneticiliğine geçiş yaparken benim için oldukça faydalı ürün geliştirme hakkında vizyon katan bir eğitimdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Buket Gündüz – PM @ Barakatech
ÜYVA Eğitimi ile veri analizi kasımı geliştirdim ve interaktif yapılan case study, çalışmalar ile ürün geliştirme mindset’i kazanmaya başladım. Ürün yönetimi dikeyinde kariyerine yön vermek isteyen özellikle de kariyer değişikliği yapmak isteyen herkese programa katılmayı tavsiye ederim.
Fatih Türkgenç – Associate PM @ Yolda.com
Ürün Yöneticileri için Veri Analizi eğitimi, basit veya karmaşık metotların ürün yönetiminde karar mekanizmalarını nasıl besleyebileceğine dair öğretilerle doluydu. Farklı sektör ve iş modellerinden katılımcılarıyla sadece veri analizi eğitimi yönüyle değil, aynı probleme farklı yaklaşımları gözlemleme fırsatı sunan üretken bir çalışma grubu olması yönüyle de çok değerli bir deneyimdi.
İmren Karalar – PM @ Evreka
Kimler Katılabilir
- Kariyerlerinin başındaki ürün yöneticileri
- Ürün yöneticiliğine geçiş yapmak isteyenler
- Kendi proje ve şirketleri için veri analizi yapmak isteyen girişimciler
Ücret
Programa katılım bedeli katılımcı başı ₺2250 + KDV’dir.
Ödemeler kredi kartı veya havale/EFT ile yapılabilir, fatura firma veya şahıs adına kesilebilir.
Banka Bilgileri
Garanti Bankası - Fulya Şubesi Alıcı Adı: Eran Filiba Hesap No: 537-6663642 IBAN: TR13 0006 2000 5370 0006 6636 42
Ön Koşullar
Excel, Google Sheets kullanımına erişiminiz olması gerekmektedir. İlgili dersler öncesinde Tableau ve Amplitude ürünlerine kaydolup ücretsiz kullanım hakkından yararlanıp dersler sırasında bu ürünleri kullanabilirsiniz. Konuyla ilgili herhangi bir ön bilgiye ihtiyacınız yoktur.
Sizi Arayalım
İletişim bilgilerinizi bırakın, sizi programla ilgili arayalım.